Vogeltaart

De kinderen en ik hebben afgelopen weekend samen een mooie vogeltaart gemaakt en aangeboden aan de vogels in onze tuin. Die hebben feest deze week!!

Het maken van een vogeltaart is zo ontzettend simpel. Je hebt alleen vast frituurvet, vogelvoer (strooivoer) en een vorm nodig.

Allereerst smelt je het vaste frituurvet. Als dat gesmolten is, kun je er een kleurtje aan toe voegen. Doe dat dan wel met natuurlijke kleurmiddelen, zoals rode bietensap.  Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om het vet wit te laten, wat wij hebben gedaan.
Vervolgens meng je het vogelvoer erdoor. Als alles goed verdeeld is, stort je het mengsel in een vorm en wacht je tot het geheel gestold is.

Ik had nog een siliconen bakvorm liggen in de vorm van een roos. Ideaal, want zo was de vogeltaart heel gemakkelijk uit de vorm te halen. Bij een metalen vorm zou je de vorm iets warm kunnen maken, zodat de buitenkant van de taart iets smelt en de vorm eenvoudig te verwijderen is. Een andere optie is om het mengsel in cup-cake vormpjes te laten stollen.

Na het verwijderen van de vorm hebben we een piepschuim plaat bedekt met mos en de taart daar op gelegd. Tenslotte hebben de kinderen de taart nog versierd met wat besjes, los strooivoer en doppinda’s. Een stuk goedkoper dan een kant en klare taart kopen. Maar wat ik het allermooiste vind, is dat je zelf kunt kiezen wat je in de taart stopt. Dat scheelt een hoop hardnekkig onkruid komend voorjaar!

Oftewel: kinderen tevreden, vogels tevreden, mama tevreden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: