Weekendprikkel

Geregeld kom ik mooie teksten en uitspraken tegen op internet, in de Bijbel of in een gesprek. Uitspraken waar ik het wel of niet mee eens ben, maar die mij uitdagen er dieper over na te denken. Door bijvoorbeeld te proberen er naar te kijken door de ogen van iemand anders, iemand die waarschijnlijk een tegenovergestelde mening als ik heeft.  Dat helpt me om minder snel te (ver)oordelen en meer begrip voor anderen te krijgen.

 En af en toe worden die teksten een echte prikkel, omdat ze ergens beginnen te steken. Omdat ik bijvoorbeeld merk dat mijn gedrag niet overeenkomt met mijn mening. Dan moet ik kiezen: of mijn mening bijstellen, of mijn gedrag aanpassen. Een stukje bewustwording dus.

 Vandaag wil ik een nieuw vast item op mijn blog starten onder de naam ‘Weekend-prikkel’.

Elke vrijdag zal ik een tekst, uitspraak of gezegde, die ik die week ben tegengekomen, plaatsen met de bedoeling je te prikkelen deze mee te nemen het weekend in. Leun op een rustig moment met een kop thee of koffie achterover in een gemakkelijke stoel of op de bank en laat de tekst op je inwerken. Of je gaat juist naar buiten de natuur in, om de stilte om je heen het werk te laten doen.

 En hiermee slinger ik ook gelijk de eerste weekendprikkel erin:

 

‘Het is niet genoeg, te weten, men moet ook toepassen; het is niet genoeg, te willen, men moet ook handelen.’

-Johan Wolfgang von Goethe-

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: