Brr…

Ik hou niet van winter! Of laat ik het beter zeggen: Ik hou niet van kou! Eigenlijk vind ik alle seizoenen wel mooi, maar des te meer ik met de seizoenen leef, des te minder ik van de winter ga houden. De korte dagen, het feit dat de hele natuur haar adem lijkt in te houden, en vooral de kou, ik wordt er niet blij van.
Tot en met de eerste week van januari kan ik het prima volhouden, maar dan moet het echte winterse weer nog komen. Rond half januari ben ik echter weer helemaal uitgerust en vol nieuwe plannen, zin en energie voor het nieuwe groeiseizoen. En dan komen de vorst en de sneeuw en de snijdende wind… en moeten mijn plannen letterlijk in de ijskast.

Zoals mijn plannen voor ons voedselbos. Vorige week heb ik een begin gemaakt met mijn eerste gilde met als hoogste laag een appelboom.

img_20190116_113114

Jammer genoeg had ik niet voldoende karton om gelijk het hele stuk te bedekken en moest ik eerst meer karton regelen. Mijn plan was om dit klusje deze week af te maken, maar dat moet dus even wachten…

Sneeuw en ijs vind ik geweldig, maar dat gaat helaas altijd samen met kou. Op vorstdagen moet ik mezelf naar buiten schoppen. Als ik niet perse naar buiten hoef, kan het zo een half uur duren voor ik ook daadwerkelijk ga. Maar als je dan eenmaal buiten bent, wordt je getrakteerd op de mooiste zonsopkomsten, ganzenvluchten en rijptaferelen.

img_20190110_083355

img_20190120_142845

Ook al houdt de natuur haar adem in, ze blijft adembenemend.

Genoeg om van te genieten dus, maar toch kan ik niet wachten tot het weer voorjaar is. Tot die tijd blijf ik lekker plannen maken voor het nieuwe seizoen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: