Op avontuur

Afgelopen weekend was ik wat aan het mijmeren over mijn plannen voor het komende jaar en wat komend jaar zal brengen. Dat laatste weet ik natuurlijk niet en dat is misschien maar goed ook.

Ik dacht eens terug aan de afgelopen jaren. Tien jaar geleden zag mijn leven er heel anders uit. Ik was net een jaar getrouwd, had een fulltime baan, een auto van de zaak, een goed inkomen en genoot van de luxe die ik me kon permitteren. Had ik toen geweten hoe mijn leven er nu uitziet, dan had ik of heel hard gelachen of het gewoonweg niet geloofd. Wat een verschil!

Die veranderingen zijn natuurlijk niet van de één op de andere dag gekomen. Daar zijn heel wat dingen aan vooraf gegaan. Langzamerhand, beetje bij beetje, door verschillende gebeurtenissen ben ik gevormd tot wie en waar ik nu ben. Maar wat het meest bepalend is geweest in al die dingen is dat ik ruim vier jaar geleden mijn leven aan Jezus Christus heb mogen geven. Mijn hart was al van Hem, maar ik bepaalde nog wel zelf hoe mijn leven eruit zag. Die overgave was een hele spannende, zelfs enge stap, want dat betekende dat ik vanaf dat moment niet meer zelf baas zou zijn over mijn leven, maar Jezus. Wat als Hij misbruik zou maken van die macht?

En inderdaad… binnen een maand ontmoetten wij een man, achteraf gezien door God op onze weg geplaatst, waardoor ons hele  leven op de kop werd gezet, in positieve zin.

Vanaf die dag, ruim vier jaar geleden, is elke dag een avontuur. Bijna dagelijks lig ik ’s avonds in mijn bed me te verwonderen hoe God mij en ons als gezin die dag heeft verwend in ontmoetingen, gesprekken, zegeningen of gewoon ronduit wonderen. En dat geeft vertrouwen voor de toekomst.

Zoals ik al zei, elke dag is een avontuur. Je weet niet hoe het af zal lopen. En een avontuur kan heel gevaarlijk, moeilijk en eng zijn. Avonturen zijn niet altijd leuk. Maar het is het zeker waard, want ik ga er niet alleen in. Jezus gaat mee. En tijdens onze reis mag ik Hem steeds meer leren kennen en wordt Hij me steeds dierbaarder. En wat er ook gebeurt, Hij is erbij! Terugkijkend op de afgelopen jaren kan ik alleen maar ‘Dank U’ zeggen. Er is niemand die je zo kunt vertrouwen als Jezus Christus. Dat weet ik uit de Bijbel, maar onderhand ook uit persoonlijke ervaring. Hij heeft zich al zo vaak aan ons bewezen. Hij laat niet los!

En dus ga ik vol vertrouwen het nieuwe jaar in. Of het een mooi of moeilijk jaar wordt, weet ik niet. Dat geeft niet, want met Jezus erbij zijn de omstandigheden een stuk minder belangrijk.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: