Nog even…

Aahh, voorjaar!
Nog niet officieel en waarschijnlijk komt er nog wel een vorstperiode aan, maar dit hebben we alvast te pakken. En als ik de weersberichten mag geloven, houdt dit zachte weer in ieder geval de komende twee weken aan. Hoera!

Het voelt net of ik uit een soort winterslaap kom. Voelde ik me na de eerste dagen in de tuin werken, hooguit twee uurtjes per dag) gesloopt, nu loop ik de hele dag fluitend met kruiwagens vol compost, planten of bladeren te sjouwen. Het enige zware moment is als ik aan het eind van de middag naar binnen moet om eten te koken voor ons gezin. Als ik alleen was, stelde ik dat moment denk ik uit tot het te donker werd om buiten te werken.
Opstaan is ’s ochtends ook geen probleem meer, huishoudelijk taken gaan weer gemakkelijker en sneller. Oftewel… ik heb m’n energie terug!!

We hebben ook echt een enorme hoeveelheid werk verzet de afgelopen weken. Zo hebben we bijvoorbeeld de karton/compostcirkel voor het appelboomgilde voltooid. De eerste planten zijn erin gezet. Aardbeien en bergthee als grondbedekkers, hosta’s en rode aalbessenstruiken en kruisbessenstruiken.
We hebben 8 kuub hout gezaagd, gekloofd, vervoerd en opgestapeld. De moestuin is opnieuw ingedeeld in iets kleinere vakken dan vorig jaar. We hebben aanhangers vol compost leeggespit. De kas is gerepareerd. Er zijn heel wat fruitstruiken en –bomen verplant. En ik heb gezaaid. Vooral heel veel gezaaid. Geen dingen die problemen geven bij een nieuwe vorstperiode, maar wel al vier trays vol. Koolsoorten, pluksla, doperwten, bloemsoorten, kruiden, tomaten (binnenshuis) etc. En ik  denk dat het zaaien nog wel het meest voor een voorjaarsgevoel zorgt. Nieuw leven. Het bewijs dat het voorjaar er echt aankomt.

En verder genieten we vooral van het mooie weer. De heldere, blauwe lucht. De was die droog wappert aan de lijn. Modderige kinderen na een dag buiten spelen. En de natuur die voorzichtig losbarst. De ransuil is weer terug in zijn dennenboom. En ik meende dat ik de wulp deze week weer hoorde, maar dat zal ik me wel verbeeld hebben.
De kinderen hebben hun tuintjes al vol gepland en ik ook.

Nog even en we kunnen weer helemaal los!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: