Het goede leven

Veel mensen vinden de keuzes die wij (man en ik) maken bijzonder of soms zelfs ronduit idioot. Daar heb ik persoonlijk geen moeite mee, behalve dan als ik merk dat iemand doet alsof hij/zij het helemaal met me eens is, maar er niks van meent. Meepraters heb ik altijd al lastige mensen gevonden.

En inderdaad, soms vind ik onszelf ook wel een beetje ‘raar’, als in ‘niet volgens de heersende norm’. Wij leven van één inkomen, verbouwen (bijna) al onze groentes zelf, zouden ook graag al ons vlees zelf kweken, kiezen bewust voor een langzamer leven, kopen liever tweedehands dan nieuw, verkiezen aandacht voor elkaar boven entertainment, willen liever Jezus volgen dan onze eigen verlangens. Kortom: anders dan de gemiddelde Nederlander tegenwoordig.

En hoewel ik echt niet anders zou willen, bekruipt me af en toe toch een gevoel van eenzaamheid. Al is ons leven lang niet altijd rozengeur en maneschijn, ook wij hebben af en toe flinke tegenvallers, toch genieten wij zo enorm van ons leven, meer dan van ons oude, snelle leven, dat  ik soms niet begrijp dat er zo weinig mensen zijn die zo’n leven (willen) leiden.

Totdat ik een tijdje terug via YouTube de homesteading beweging ontdekte. Mensen die bewust leven. Die voor kwaliteit gaan in plaats van kwantiteit. Wat!? Er zijn massa’s mensen zoals wij! Verspreid over de wereld, dat wel. En stuk voor stuk geven ze aan dat ze met dezelfde gevoelens van eenzaamheid en onbegrip hebben geworsteld als wij. Dat is waarschijnlijk ook de reden dat een groot deel van hen actief is op YouTube.

Toen ik ontdekte hoe groot die groep mensen wel is, voelde het voor mij als een soort erkenning. Ik schaam me bijna om dat te zeggen. Ik dacht namelijk altijd dat ik genoeg had aan de erkenning  en het begrip van mijn gezin en het feit dat wij onze keuzes (over het algemeen) weloverwogen maken. Maar het blijkt dat ik dus ook gevoelig ben voor sociale acceptatie. En dat is maar goed ook, blijk ik toch een gewoon mens te zijn.

Maar toch, het geeft me nieuwe energie om andere mensen enthousiast te maken voor deze leefstijl. Ik ben niet de enige. Ik sta er niet alleen voor! Dus bij deze: ik zal vaker een inkijkje geven in ons ‘rare’ leven.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: