Bezig

 

Geen diepe gedachten, bijzondere gebeurtenissen of ideeën vandaag.
Daar ben ik afgelopen week niet aan toe gekomen. Het weer was gewoon te mooi en de week was dan ook zo voorbij.

Waar ik het dan zo ‘druk’ mee had?
Tja, dat weet ik zelf eigenlijk ook niet echt. Ik ben heel veel buiten geweest. Zo heb ik kransen gemaakt van klimop. De klimop begint namelijk weer te veel ruimte in te nemen en moest daarom teruggedrongen worden. En als ik dan al die lange ranken zie liggen, beginnen mijn handen te jeuken om er iets moois van te maken in plaats van ze in de gft-bak te kieperen. En dus werd het dit…

IMG_20190410_112800

Ik heb er ook alvast een aantal dikkere op voorraad gemaakt.

Ook de moestuin kreeg de nodige aandacht.

IMG_7574
De aardappels zijn gepoot, de haver gezaaid, de kolen uitgeplant, de tomaten uitgeplant in de kas, de paprika’s verspeend, kruidenpollen gesplitst, dingen gezaaid, de eerste spinazie en sla geoogst en gegeten… Oftewel, gewoon lekker bezig.

Ik kwam een leuk patroon voor een maxi-jurk tegen op pinterest.
Die jurk was gemakkelijk in een avond te maken, alleen bedacht ik er natuurlijk weer wat dingen bij tijdens het naaien van de jurk. Helaas heb ik daar nog niet de juiste stof voor gevonden, waardoor de jurk nog steeds niet af is. Herinnering aan mezelf: hou je voortaan aan het oorspronkelijke patroon en idee! Maak de dingen niet moeilijker dan ze zijn!

Verder maakte ik twee speeltentjes.

IMG_7588
Eén als kraamcadeau en de andere gaat op marktplaats.

En we vierden natuurlijk Pasen. Het feest van de meest ingrijpende, wonderbaarlijkste gebeurtenissen ooit. Jezus, de Zoon van God, die voor ons, opstandige mensen, Zijn leven geeft. Om te betalen voor onze eindeloze opstandigheid.
En als iedereen denkt dat  het afgelopen is en nooit meer goed zal komen, blijkt Hij niet alleen sterker dan de zonde, maar zelfs sterker dan de dood. Want het graf kon Hem niet vasthouden, Hij is opgestaan uit de dood! Dat had geen mens kunnen bedenken!

Maar het is waar en Hij leeft (nog steeds) en redt (nog steeds) en vergeeft (nog steeds).
En het allermooiste: omdat Hij het allemaal zelf heeft doorgemaakt, (het leven hier op aarde, het gevecht tegen de zonde, de pijn, de gebrokenheid van deze wereld, tot en met de dood toe) maar dan zonder zelf te zondigen, is Hij de enige die ons mensen kan helpen in onze weg terug naar God, de Vader, toe. Niet alleen maakte Hij de weg vrij, maar Hij gaat die weg zelfs samen met ons, naast ons. Als dat geen reden voor een Feest is!

De kinderen hadden vanwege Pasen een lang weekend vrij.
We hebben samen leuke dingen gedaan. Naar de kerkdiensten, op visite bij familie en vrienden, gefietst, spelletjes gedaan, geknutseld enz.

Er kwamen weer massa’s fietsers voor ons huis langs, dus heb ik mijn kraampje weer bij de weg gezet met wat overtollige planten. Heb ik toch alvast iets van een tuinwinkeltje…

En de zomer is nog niet eens begonnen!

Genieten jullie ook zo van dit zonnige weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: