Wandelen, bomen en paddenstoelen

Najaar en voorjaar zijn mijn favoriete seizoenen om erop uit te trekken. De bossen in of juist het open veld bij onstuimig weer. Keer op keer verbaas ik me hoe eenzelfde plek een compleet andere sfeer kan hebben afhankelijk van het seizoen.

Dat zie je alleen al in één enkele boom. Fris en energiek in het voorjaar, rustig en loom in de zomer, onstuimig en uitbundig in de herfst, een soort laatste opleving om dan in de winter in complete rust te gaan alsof er geen leven meer in zit.

Bomen hebben een enorme aantrekkingskracht op mij. Waarom weet ik eigenlijk niet.
Ik wandel of fiets dan ook graag door het bos. Gelukkig hebben we daar in Westerwolde heel wat van en hoef ik niet ver van huis. Liefst ook hond, man en kinderen mee en sjouwen maar!
20191006_171236Man en ik genietend van het buiten zijn. Kinderen heen en terug rennend op zoek naar schatten. Hond heen en terug lopend zijn neus achterna.
Hoe heerlijk kan een wandeling zijn!

Wat we trouwens ook tegenkomen tijdens onze wandelingen, is een enorme hoeveelheid en diversiteit in paddenstoelen! Waren er 25 jaar geleden ook zoveel paddenstoelen? Ik kan me niet herinneren dat er in mijn jeugd ook zoveel waren, terwijl ik geregeld in het bos kwam. Of zal het zijn dat ik er toen niet op lette? Alleen in onze groentetuin staan al 5 verschillende soorten.

Een mooie aanvulling trouwens nu de tuin steeds leger wordt. En een bevestiging dat de schimmels in de bodem het naar hun zin hebben. Nog even en er gaat weer een nieuwe laag compost over de bedden. Nieuw voedsel voor volgend jaar. Tot die tijd geniet ik nog van alle herfstgebeuren in de tuin. Het tuinseizoen is voorlopig nog niet afgelopen. Er gebeurt nog van alles! Gelukkig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: