eindelijk een tuinbankje

‘Elke tuinier heeft een stoel nodig’, hoorde ik laatst iemand zeggen. Dat is zo waar!

Het is belangrijk om af en toe gewoon in de tuin te gaan zitten en te genieten van de resultaten van al het harde werken, om te danken voor al dat moois en om na te denken. Over de tuin zelf, om plannen te maken voor het volgende seizoen bijvoorbeeld. Ja, daar ben ik inderdaad nu alweer mee bezig, ook al is de tuin voor dit jaar nog niet eens helemaal zoals ik hem hebben wil. Maar het is ook fijn om gewoon je gedachten te laten dwalen over van alles en nog wat.

Toch had ik tot voor kort geen stoel in de tuin. Gewoon, omdat ik geen zin heb om die stoel steeds aan de kant te moeten zetten. Af en toe ga ik wel in het strohok op de strobaal zitten, maar alleen als ik geen nette kleren draag. Heel af en toe, op  een vrije dag met mooi weer sleep ik een stoel naar de tuin om daar te gaan zitten lezen, maar zodra ik dan weer in de tuin aan het werk wil, staat dat ding me in de weg en ruim ik hem weer op. Met als gevolg dat ik die hele dag doorraas.

Tot nu dus. Ik wilde een stapel stenen opruimen en bedacht me dat ik daar een prima bankje van kon maken. Op mijn favoriete plekje. In het strohok, voor de strobaal. Daar kan ik de hele tuin overzien. Ongestoord genieten, fantaseren en plannen maken. En ik hoef het bankje niet meer op te ruimen! Als ik stro nodig heb, kan ik de plank er afhalen en gemakkelijk bij het stro. Het bankje staat niet in het pad en ik word iedere dag eraan herinnerd om de tijd te nemen om te rusten.

Als deze strobaal op is, willen we op deze plek een echt zitje creëren. Een soort ontmoetingsplek in de tuin.

Hoera, ik heb een tuinbankje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: