Cursus Ecologisch Moestuinieren

In februari 2020 gaan we van start met de cursus ‘Ecologisch Moestuinieren’. Een cursus voor iedereen die graag een moestuin wil beginnen, maar ook voor degene die al jaren een moestuin heeft, maar graag de overstap wil maken naar ecologisch tuinieren.

De data, tijden en kosten van de cursus vind je onderaan dit bericht.

In deze cursus leer je met de natuur te werken in plaats van tegen de natuur. Oftewel, hoe je zonder chemische of brede bestrijdingsmiddelen toch, of misschien wel juist een overvloedige oogst kunt hebben. Een oogst van onbespoten groenten die barstensvol voeding en smaak zitten.

Deze cursus is het gevolg van onze eigen ervaringen met het ecologisch moestuinieren en ons enthousiasme hierover.

Een aantal jaren geleden zijn wij, uit frustratie door de explosie van onkruid als gevolg van ploegen, op zoek gegaan naar een milieuvriendelijke, arbeidsarme methode om het onkruid onder controle te kunnen houden. Deze zoektocht is een complete ontdekkingstocht in de wereld van het ecologisch tuinieren geworden. Een ontdekkingstocht waarin we ieder jaar weer nieuwe dingen leren en waar we waarschijnlijk ook nooit uitgeleerd zijn.
Telkens weer raken we onder de indruk van de natuur en hoe alles samenwerkt. Graag willen we ons enthousiasme op jou over brengen door je kennis te laten maken met het ecologisch moestuinieren.

Aangezien niet iedereen gelijk is en dus niet iedereen hetzelfde zoekt in een cursus bieden we twee mogelijkheden. Een theoriecursus en een praktijkcursus.

De theoriecursus beslaat 3 avonden waarin de theorie behandeld wordt aan de hand van een cursusmap. Er zal veel ruimte zijn voor het stellen van vragen. Ook gaan we zelf aan de slag o.a. met het maken van een teeltplan voor het komende seizoen. De kosten voor de theoriecursus bedragen €60,- per deelnemer. Dit is inclusief de cursusmap en koffie/thee tijdens de avonden.

In 2020 zal de theoriecursus gehouden worden in Sellingen op donderdag 27-2, 5-3 en 12-3 van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur.

De praktijkcursus beslaat 7 ochtenden. Tijdens deze ochtenden zal de theorie kort behandeld worden. Deze theorie staat beschreven in de cursusmap. De meeste tijd zullen we echter buiten in de tuin doorbrengen. Door de theorie gelijk in de praktijk te brengen, blijft de theorie beter hangen. We gaan daadwerkelijk zaaien, gewassen verzorgen en uiteindelijk oogsten. De oogst is vanzelfsprekend voor de cursist. De kosten voor de praktijkcursus bedragen €120,-. Dit is inclusief de cursusmap en koffie/thee tijdens de ochtenden.

In 2020 zal de praktijkcursus gehouden worden op zaterdagochtend 29-2, 28-3, 25-4, 23-5, 27-6, 25-7 en 29-8 van 9.30 tot ongeveer 11.30 uur. Deze cursus zal gehouden worden in de omgeving van Sellingen. Voor deze cursus geldt een maximum van 8 deelnemers.

Wil je meer informatie of wil je je aanmelden? Kijk dan in de voorwaarden voor de praktijkcursus of de voorwaarden voor de theoriecursus  of vul het contactformulier in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: