Zelfoogsttuin

Sinds een paar jaar houden wij een ecologische zelfoogsttuin. Een tuin waar je als klant zelf kunt zien waar en hoe de groenten groeien en waar je ze vervolgens ook zelf kunt oogsten. Verser kan niet!
Wij gebruiken geen chemische bestrijdingsmiddelen en kunstmeststoffen, omdat we liever onbespoten voedsel telen en eten. Daarnaast hebben we ervaren dat die middelen niet eens nodig zijn. Ieder jaar zijn we weer verwonderd over de oplossingen die de natuur zelf biedt tegen eventuele plagen en ziektes.

Voor de zelfoogsttuin werken we met abonnementen. We bieden een vol abonnement (6 dagen per week) of half abonnement (3 dagen per week). Je betaalt dan een vast bedrag per maand en mag van april tot december iedere week komen oogsten op een moment dat jou het beste uitkomt.
De tuin is open op maandag t/m zaterdag van 9.00 – 20.00 uur.

Welke groenten kun je verwachten?

Van mei t/m november zullen er iedere week minstens 6 verschillende soorten groenten oogstbaar zijn. Welke groenten dat zijn, zal variëren gedurende het seizoen. De groenten die voor 2023 gepland staan, zijn: andijvie, boerenkool, broccoli, courgette, flespompoen, knoflook, koolrabi, paksoi, palmkool, pastinaak, peultjes, prei, raapstelen, radijs, rode bieten, rode kool, snijbiet, snijbonen, spaghettipompoen, spekbonen, sperziebonen, spinazie, spitskool, spruitkool, suikermaïs, tomaten, tuinbonen, uien, winterpostelein, (winter)wortelen en diverse soorten sla. Daarnaast staan er diverse kruiden en bloemen in de tuin, waar van geoogst kan worden.

Mis je een bepaalde groente? Laat het ons dan weten, dan kijken we of we die soort dit seizoen nog kunnen opnemen in het aanbod en anders het volgend seizoen.

Wat kost het?

Iedere volwassen deelnemer betaalt eenmalig inschrijfgeld. Dit geld wordt gebruikt voor de aankoop van compost, houtsnippers, zaden en overige zaken om de moestuin klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Na betaling van het inschrijfgeld is de inschrijving definitief.

Onderstaande abonnementsprijzen zijn per maand. Betalingen worden van mei t/m november geïnd. Er kan geoogst worden van begin mei t/m half december. In december zal er echter wel minder keus zijn. Een abonnement is maandelijks opzegbaar, met een opzegtermijn van 1 maand.

Heel abonnement Half abonnement
Volwassene (18 jaar en ouder) €23,- €13,-
12-18 jaar €17,- €10,-
4-12 jaar €11,- €7,-
0-4 jaar gratis gratis
Laten oogsten €10,- €8,-
Bezorgen binnen 10 km €10,- €10,-

Het inschrijfgeld voor een vol abonnement bedraagt €40,-.
Het inschrijfgeld voor een half abonnement bedraagt €25,-.
Het inschrijfgeld wordt niet gerestitueerd bij opzegging van het abonnement.

Iedere maandagochtend krijgen de abonnementhouders een e-mail met een overzicht wat er die week te oogsten is en in welk bed het te vinden is. Zo kun je van tevoren beslissen wat je die week wilt eten en oogsten.

De regels voor het oogsten zijn als volgt:

Oogst voorzichtig zodat de planten niet beschadigen. Hierdoor zullen de planten meer en langer opbrengst geven. Weet je niet zeker hoe een gewas geoogst moet worden, vraag het dan even.

Houd rekening met de andere deelnemers. Oogst daarom naar het aantal personen waar je je voor hebt opgegeven. Het is de bedoeling dat er geoogst wordt voor vers gebruik, dus niet voor het invriezen of inmaken van groenten. Anders is er niet genoeg voor de andere deelnemers. Mocht ergens een overschot van zijn, dan zullen we dat persoonlijk vertellen.

Een schop en vork zijn aanwezig in de tuin. Neem wel zelf een mesje of schaar mee om groenten te kunnen oogsten en een tas of emmer om de geoogste groenten in mee naar huis te kunnen nemen.

Enthousiast? En wil je in 2023 graag superverse, onbespoten, lokaal geteelde groenten op je bord? Meld je aan via ons contactformulier!

%d bloggers liken dit: